Boekpresentatie en lezing historie Tuinstad-Staalwijk

Datum: 17-11-2016

De Leidse stadshistoricus Cor Smit geeft op 30 november a.s. een lezing over de geschiedenis van Tuinstad-Staalwijk. De aanleiding is de publicatie van een boek - uitgegeven door het wijkcomité Tuinstad-Staalwijk - waarin Smit beschrijft hoe het gebied ten zuiden van de singels zich ontwikkelde van een landelijk gebied met weilanden, groente- en siertuinen, en bloemenkwekerijen tot een echte Leidse stadswijk met een gevarieerde bevolking en een hooggewaardeerd historisch karakter. De vele illustraties vormen een belangrijk onderdeel van de uitgave.
 
De lezing wordt gehouden in het clubgebouw van speeltuinvereniging Zuiderkwartier aan de Anjelierstraat (inloop 20.00 uur). Dan wordt ook het eerste exemplaar van het boek uitgereikt aan burgemeester Henri Lenferink. Op deze avond is het boek tegen een gereduceerde prijs te koop. Alle belangstellenden zijn welkom.
 
'Tuinstad-Staalwijk. Van tuinen tot stadswijk' is een uitgave van het Wijkcomité Tuinstad-Staalwijk. Het boek is vanaf 1 december voor €14,50 verkrijgbaar bij de Leidse boekhandels De Kler en Kooyker en bij Nico van der Horst, Doezastraat 22-24.

Redacteur Martin Keesenberg