Braderie bevrijdingsdag in de Herenstraat en Doezastraat Leiden

Braderie bevrijdingsdag in de Herenstraat en Doezastraat Leiden Datum: 04-04-2017

Op vrijdag 5 mei 2017 organiseren de ondernemers van de Heren- en Doezastraat te Leiden de inmiddels legendarisch geworden Bevrijdingsbraderie.
De braderie is opgebouwd uit diverse onderdelen die een bezoek zeer de moeite waard maken voor jong en oud.
 
Streekmarkt
Bij het van der Werfpark aan het begin van de Doezastraat start de braderie met de Streekmarkt. Voor het zesde jaar op rij vormen de producten uit de Leidse regio een onderdeel van de ‘Bevrijdingsbraderie’. Op deze Streekmarkt hoort de bezoeker lokale verhalen over bijzondere producten die in de Leidse regio worden gemaakt, smakelijk verteld door de producent zelf, oer-Hollandse makelij. Op de Streekmarkt vindt je onder meer zuivel, honing, groente, worst, fruit, smaakmakers en brood uit de regio.
Ook zijn er non-food-producten zoals wol, tuinplanten en eigengemaakte zeep te koop. De streekmarkt staat in het teken van regionaal geproduceerde waren, recreëren in eigen buurt, duurzaam leven en genieten van de natuur.
Zes jaar geleden zijn de ondernemers van de Doezastraat een samenwerking voor de Streekmarkt aangegaan met de Stichting Land van Wijk en Wouden en de stichting Slow Food Groene Hart. In de afgelopen jaren is de markt uitgegroeid tot 30 marktkraamhouders en is sindsdien een belangrijk onderdeel van de Bevrijdingsbraderie.
 
Springkussen festijn
In het Van der Werfpark zijn er voor de kinderen springkussens om het feest extra leuk te maken.
 
Doezastraat braderie en podium
Natuurlijk hebben verschillende winkeliers van de Doezastraat zelf ook een kraam om hun specialiteit te presenteren, de restaurants in de straat zorgen voor heerlijke versnaperingen en gerechten. Bij de Koepoortbrug op de hoek bij restaurant de Vriend staat een podium waar rond het middaguur het Bevrijdingsvuur aankomt en wordt overgedragen aan de hardlopers die het vuur uiteindelijk naar Den Haag zullen brengen,dit in het bijzijn van de wethouder van sportzaken. Daarna is er een trommel work shop op het podium en zal vanaf 16.00 de band de Song Shakers optreden.
 
Herenstraat braderie en podium

Vanaf de Koepoortbrug gaat de braderie verder op de Herenstraat hier presenteren diverse verkopers allerlei artikelen die je graag op een braderie aantreft.
De ondernemers van de Herenstraat presenteren zich tussen deze kleurrijke kramen met hun eigen ambacht en specialiteit.
Midden in de gezellige Herenstraat staat een podium waar de hele dag kinder activiteiten en optredens plaatsvinden, met en voor kinderen. In de ochtend kunnen de kinderen dansen met Dansschool de Rodesneakerz. Daarna kan je slagroomtaartjes maken met Patricia van Bakker Jan, hiervoor moet je jezelf van te voren inschrijven bij Bakker Jan. In de middag is er onder andere een optreden van Miss Nouka en Casper en Maarten bekend van O’nine.
Voor wie nog energie over heeft zijn de bungy installaties naast het podium opgesteld.
 
Vintage markt
Nieuw op de Herenstraat is de Vintagemarkt, vintage artikelen zijn een hot item en een leuk product om op een braderie te presenteren. Je vindt op deze markt onder andere kramen van bekende leidse winkels zoals Stitches en Mode jacht, maar ook een kraam met elpees en kramen met creatieve vintage produkten.
De Vintage markt zal in de komende jaren verder worden uitgebreid en samen met de Streekmarkt op de Doezastraat een mooie aanvulling zijn op de ambachtelijke specialiteiten die de ondernemers van Heren en Doezastraat aanbieden.
 
Kinder vrijmarkt
De kinder vrijmarkt is al jaren een begrip tijdens de Herenstraat braderie, kinderen kunnen zelf allerlei spulletjes verkopen. Ook is er de mogelijkheid schelpen te schilderen en eendjes te vissen, leuke activiteiten voor de kinderen.