Doneer voor de hongersnood in noordoost Afrika

Datum: 28-03-2017

Hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen eisen razendsnel steeds meer onschuldige levens. Steeds meer mensen uit deze landen hebben niks te eten. Samen kunnen we miljoenen mensen redden van de hongerdood door NU noodhulp te bieden. Dit kan niet wachten.

Herenstraat & Doezastraat
De ondernemersvereniging Herenstraat & Doezastraat collecteren in hun winkels voor stichting 555 om steun te bieden. De collecte loopt van woensdag 29 maart tot en met 1 april 2017.

Wat is er aan de hand?
Een dodelijke combinatie van geweld, armoede en extreme droogte veroorzaakt honger in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië, Jemen en omringende landen. Juist de levens van kinderen, zieken en de allerarmsten zijn hierdoor in gevaar. 

Hongersnood in Zuid-Soedan
In Zuid-Soedan, het jongste land ter wereld, hebben 100.000 mensen niets meer te eten. 270.000 kinderen zijn ondervoed, melden de Verenigde Naties. Dit is de eerste hongersnood in de wereld in zes jaar tijd. Extreme droogte, een ingestorte economie en burgeroorlog vormen een dodelijke combinatie. Een kwart van de Zuid-Soedanezen is op de vlucht. Ze willen niets liever dan vrede, zodat ze verder kunnen met hun leven.

De situatie dreigt nóg erger te worden als de regen in mei eindelijk komt, waarschuwt Hubert Charles, directeur van het Cordaid-kantoor in Zuid-Soedan. ‘We moeten nu levens redden, vóór het regenseizoen begint, want daarna wordt het nog moeilijker om mensen in nood te bereiken.’