Winkeliers besparen groots het klimaat

Winkeliers besparen groots het klimaat Datum: 15-05-2017

Duurzaam ondernemen en kostenbesparing kunnen hand in hand gaan. 100 winkeliers in Leiden kunnen nu een gratis energiescan laten uitvoeren. Wees snel, want op=op!
 
Energiescan
Klimaatroute, een ervaren adviesbedrijf op energiegebied, voert de energiescans uit in opdracht van de Omgevingsdienst West-Holland en de gemeente Leiden. De energiescan laat op eenvoudige manier zien wat en hoe u snel u kunt besparen op energie. De scans bestaan uit opname van de (bedrijfsvoering van de) onderneming, rapportage, begeleiding en monitoring bij de opvolging van de adviezen.
 
Terugverdienen
Wie energie bespaart, helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. Én het is goed voor uw portemonnee! De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30% op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar!
Enkele voorbeelden:
  • Het goed inregelen van het verwarmen van uw winkel, bijvoorbeeld de verwarming of luchtgordijn; levert direct geld op.
  • Het verbeteren van uw energiestromen, bijvoorbeeld met een stand-by killer en slimme thermostaat.
  • Een op maat gemaakt lichtplan om zo energiezuinig mogelijk uw winkel te verlichten.
  • De isolatiemogelijkheden van het gebouw.
 
Aanmelden
Als u in aanmerking wilt komen voor een gratis energiescan, kunt u zich aanmelden via het digitale  aanmeldingsformulier op www.odwh.nl/mkb. Vervolgens zal één van onze energieadviseurs contact met u opnemen om een afspraak te maken voor de scan bij u op locatie. Een dergelijke scan duurt ongeveer één uur, waarbij het u vrij staat om alles aan te kaarten op het gebied van energie en besparing. In overeenstemming met u, wordt dan een op maat gemaakt besparingsadvies opgesteld.
 
Meld u snel aan, want er zijn maximaal 100 energiescans beschikbaar. En op=op!!
 
Omgevingsdienst West-Holland voert dit project uit in opdracht van de gemeente Leiden.